yangın kapısı Hakkında Gerçekler Açığa
Wiki Article
Her dem serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında rastgele bir kayıt, möble yahut özge bir beis bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.
Bu kabil yerlerde belirttiğimiz üzere biricik yangın çıkış noktasının olması da yerinde olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate düzenınarak lazım nüshada yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.
Opsiyonel olarak tütün sızdırmazlık sağlayan kapı altı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.
Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da tenha hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.
Yangın tatbikatı sırasında yangın kapkaloriın kullanmaı ve ürkü yerinde tehlikeli bir duruma girmemeyi öğrenmek gerekir. Amme kurumlarının ve şanlı firmaların mensubu beyninde kurtarma, ilk himmet ve müdahale ekiplerinin oluşturulduğu görülmektedir.
Binalarda kâin yangın bapları ve temel bapların tarafı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın yürekindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.
Yangın kapisinda ürkü amerikan bar kolu panik takkadak kapının haydi haydi açılması dâhilin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı yardımıyla yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
önemli ögönen taşıyan bu mevzuda kapı arayan almaçlar ucuz kapı sattığını sav eden kişilerle katlaşabilmektedir. Ucuz yangın çıkış kapısı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede kifayetsiz olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da yük olamayacaktır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; huzur adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:
Uygulamalarında kanatlardan biri durağan başkası hareketlidir. Mıhlı kanada madun üst sürgü ve peş branş uygulandığı üzere, dikey ürkü bar uygulanarak her dü kanadın da aynı anda açılması sağlanarak elan çokça insanın geçişine yada tahliyesine imkân verir.
Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapkaloriın) kök amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki esrar, yangın, gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların özge katlara intikalini mâni olmak yahut olabilir başüstüneğu derece geciktirmektir.
Elektrikler kesik evetğunda da geceleri parlayan bir strüktürda olan bu makalelar tehlikeli durumların şekil göstericisidir.
Yangın kapıları yangın merdivenlerinin farklı katlarına yerleştirildiğinden istenmeyen başlangıçlere karşı bir asayiş açığı olarak da görülebilir. Her ne denli yangın esnasında dirim kurtarıcı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul olabilseler de sirkat girişimleri derunin ağır olabilirler.
Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir.